VVB, een vereniging van vrouwelijke ondernemers

Het woord van het President
Het nieuwe team 2021-2023

DE VERENIGING

De Vereniging van Vrouwelijke ondernemers van Belgïe bestaat sinds 1945 en werd opgericht door Yvonne Foinant in Frankrijk na de tweede wereldoorlog.e Zo ontstond de beweging, die een jaar later in België werd opgericht. Het doel was elkaar te steunen en hun ervaringen te delen om de continuïteit van het bedrijf van hun man te verzekeren.

België was het eerste land dat toetrad tot het netwerk van de Franse vereniging in 1949.

Vandaag is de context anders, maar het doel blijft hetzelfde: vrouwelijke ondernemers ondersteunen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. De FCE biedt haar leden verschillende programma's om het netwerk te stimuleren door middel van workshops en conferenties, ontmoetingen van inspirerende vrouwen, politieke persoonlijkheden, door middel van opleidingen, de FCE Academy en regionale netwerkevenementen.

VVB Belgium maakt deel uit van de grote familie van "Femmes Chefs d'Entreprise - Mondial - FCEM" waarvan we een actief netwerk hebben in 120 landen over de hele wereld. Als VVB-lid hebt u de mogelijkheid deel te nemen aan al onze evenementen in België maar ook internationaal, wat een pluspunt is voor uw invloed in het buitenland. En dit is wat ons sterk maakt, het is verenigd zijn in de vier hoeken van de wereld.

"Alleen zijn we onzichtbaar, samen zijn we onoverwinnelijk"

LID WORDEN

ONZE LEDEN

Onze leden zijn dynamische vrouwen die allen bedrijfsleiders zijn, maar ook ondernemers of zelfstandigen in personen of bedrijven (VSE/SME).

Onze leden delen dezelfde waarden van solidariteit en steun. Zij sluiten zich bij deze vereniging aan om elkaar te helpen en hun ervaringen te delen.

Dankzij het wereldwijde netwerk van Vrouwelijke Ondernemers kunnen de leden van VVB België in contact komen met 5 miljoen vrouwelijke ondernemers in 120 landen en op 5 continenten.  Er is geen tekort aan marktkansen!

ONZE ACTIVITEITEN

Overal in België worden netwerkactiviteiten georganiseerd om uw activiteiten bekend te maken en visitekaartjes uit te wisselen. De regionale voorzitters organiseren verschillende keren per jaar evenementen om het netwerk te versterken.

De VVB Academy biedt workshops en conferenties aan over uiteenlopende onderwerpen om de vaardigheden van onze leden te verbreden of hen instrumenten aan te reiken om hun doelstellingen te bereiken.

Als lid van VVB Belgium hebt u de mogelijkheid deel te nemen aan het jaarlijkse congres dat elk jaar in een ander land plaatsvindt. In 2019 was het in Peru, in 2020 zou het in de Dominicaanse Republiek plaatsvinden, maar uitgesteld tot 2021 vanwege de Covid-crisis.

Activités-illustration
RECENTE ACTIVITEITEN

AGENDA

HET GEBEURDE BIJ VVB

NEEM CONTACT OP