Vereniging van Vrouwelijke Bedrijfsleiders,het netwerk
van vrouwelijke ondernemers

Circulaire en duurzame economie wedstrijd
Alle informatie hier

FCEM Steering Committee in Argentina and Uruguay
More than 200 business women gathered from all around the world

DE VERENIGING

De Vereniging van Vrouwelijke Bedrijfsleiders van België bestaat sinds 1949 en werd opgericht door Yvonne Foinant in Frankrijk na de tweede wereldoorlog. De vrouwen hadden de leiding over het bedrijf van hun man overgenomen nadat die naar het slagveld was vertrokken. Zo ontstond de beweging die een jaar later ook in België het licht zag. Het doel was elkaar te steunen en hun ervaringen te delen, om het voortbestaan van het bedrijf van hun man te waarborgen.

België was het eerste land dat in 1949 toetrad tot het netwerk van de Franse vereniging.

Vandaag is de context anders, maar het doel blijft hetzelfde: vrouwelijke bedrijfsleiders ondersteunen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. De VVB biedt haar leden verschillende programma’s aan om te netwerken door middel van workshops en conferenties, ontmoetingen met inspirerende vrouwen en politieke persoonlijkheden, opleidingen, de FCE Academy en regionale netwerkevenementen.

VVB Belgium maakt deel uit van de grote familie van "Femmes Chefs d'Entreprise - Mondial - FCEM", waardoor we een actief netwerk hebben in 125 landen over de hele wereld. Als VVB-lid hebt u de mogelijkheid om deel te nemen aan al onze evenementen in België, maar ook op internationale schaal, wat uw uitstraling in het buitenland ten goede komt. Dat is wat ons sterk maakt, verenigd zijn in alle uithoeken van de wereld.

"Alleen zijn we onzichtbaar, samen zijn we onoverwinnelijk"

ONZE LEDEN

Onze leden zijn dynamische vrouwen die allen bedrijfsleiders zijn, maar ook ondernemers of zelfstandigen in personen of bedrijven (VSE/SME).

Onze leden zijn dynamische vrouwen die allen bedrijfsleiders zijn, maar ook ondernemers of zelfstandigen in personen of bedrijven (VSE/SME).

ZUSTERSCHAP is ons motto!

Dankzij het wereldwijde netwerk van Vrouwelijke Ondernemers kunnen de leden van VVB België in contact komen met 5 miljoen vrouwelijke ondernemers in 120 landen en op 5 continenten.  Er is geen tekort aan marktkansen!

ONZE ACTIVITEITEN

Overal in België worden netwerkactiviteiten georganiseerd om uw activiteiten bekend te maken en visitekaartjes uit te wisselen. De regionale voorzitters organiseren verschillende keren per jaar evenementen om het netwerk te versterken. 

De VVB Academy biedt workshops en conferenties aan over uiteenlopende onderwerpen om de vaardigheden van onze leden te verbreden of hen instrumenten aan te reiken om hun doelstellingen te bereiken.

Sinds 10 jaar begeleiden wij, in samenwerking met het Centre Féminin d'Éducation Permanente CFEP, vrouwen met diverse achtergronden bij projecten om hun persoonlijke en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen en hun netwerk uit te breiden, zodat zij een maximale kans van slagen hebben in hun project.

Nu dit project is afgerond, bestaat het idee van mentorschap erin jonge vrouwelijke ondernemers in contact te brengen met de meer ervaren leden van onze vereniging.

Als lid van FCE België hebt u de mogelijkheid deel te nemen aan het comité en het jaarlijkse FCE Wereldcongres, dat elk jaar in een ander land plaatsvindt. In 2019 werd het wereldcongres in Peru gehouden, met meer dan 500 vrouwen uit de hele wereld. Het Wereldcomité 2019 is vanwege de covidencrisis uitgesteld tot een latere datum. Het zal eind mei 2022 plaatsvinden in de Dominicaanse Republiek.

Het wereldcongres van 2022 is gepland voor begin november in Marrakech. Nadat de hybride formule tijdens de pandemie in gang was gezet, ontmoetten bijna 200 vrouwen elkaar in november 2021 in Istanbul.  Kom dit jaar terug naar Mauritius en Marrakech!

AGENDA

Our partners and sponsors

HET GEBEURDE BIJ VVB

NEEM CONTACT OP